SAMO DA NE POSTANEM ZLA

     Danas me je jako iznervirala drugarica, inace jako dobar covek. Do skora. Da li zato sto zivi jako tesko i sto je pritiska jos teza neizvesnost, tek,toliko je puna negativne energije i zajedljivih komentara, da se sva najezim kada je cujem. Sta li ce danas sve da mi zameri, prva mi  je pomisao  u poslednje vreme, kada joj cujem glas.  Pa cesto  i odustanem od poziva na kafu , upravo stoga sto mi ponestaje zivaca za njene mnogobrojne frustracije - ili joj se nisam lepo osmehnula ili  sam bila nedovoljno  vedro raspolozena kada me je pozvala telefonom, ili sam, pak, srdacnije nego nju pozdravila prijateljicu koja mi se javila u njenom prisustvu. Ili joj je prodavacica podmetnula bajat hleb, namerno bas njoj, ili su je polili benzinom na pumpi ili joj prijateljica nije dala pelcer, uz objasnjenje da je tek posadila muskatlu i ceka da se prvo primi.....ili je, ili je, ili je....

     Popularna psihologija savetuje da se klonimo ljudi sa negativnom energijom  koju, hteli oni ili ne, delom prenose i na nas. U ovom slucaju ja to ne mogu, jer je u pitanju  osoba koja to ne zasluzuje. Ako vas boli glava, ona ce u pola noci, peske, doci da vam donese lek. Ili ce, kada cistite kucu,  prva pritrcati, da to ne radite sami . Od onih je osoba na koje mozete da se oslonite u pet do dvanaest. I bas zato, sto je sama pozrtvovana i nikada nikome nije ucinila zlo, ne zaluzuje okretanje ledja , ma koliko bila trenutno naporna i teska. I ma koliko svojom negativnom energijom uticala na to da i meni bude loše posle susreta sa njom.
     Pokusala sam da joj ukazem na to koliko postaje negativna, a ona je moje zapazanje potvrdila slicnom izjavom svoje rodjene sestre. Pa ipak, naljutila se kada sam pokusala da joj objasnim kako ne bi trebalo da se ljuti na neke drage ljude zbog nekih postupaka za koje bi svako imao razumevanje. Sem nje.
     Vezujem zivce u cvor, tako zovem situaciju kada sa nekim nema razgovora i dogovora i kada svoje, iako pogresno misljenje, brani do kraja. Jedino molim svoje prijatelje  da - ako primete da postajem zajedljiva i svadljiva, ucine sve kako bi me u tome sprecili. Kako ne bih otisla u najgoru krajnost - da postanem zla.
     

2 коментара

Volela bih da razmenimo mišljenja na ovu temu. Hvala.